Praktisch

Extra veiligheidsmaatregelen aan ingang

De organisatoren van het BK cyclocross nemen extra veiligheidsmaatregelen omwille van het terreurniveau. Zo kan de organisatie de bezoekers een maximale veiligheid garanderen. Het is aangeraden om rugzakken, tassen, drank en andere overbodig materiaal thuis te laten. Aan de ingangen zullen er verscherpte controlemaatregelen uitgevoerd worden door de politie. Nu al danken de organisatoren de bezoekers voor hun begrip en voor hun spontane medewerking bij de controles.

  Bereikbaarheid

  1. Openbaar vervoer

  DE LIJN

  U neemt te Koksijde de halte van de kusttram “Ster der Zee”
  Gratis shuttle van de halte “Ster der Zee” tot bij het parcours, heen en terug.

  NMBS

  Gratis shuttle van station naar parcours
  Bushalte naast het parcours

  2. Met de auto

  In het centrum van Koksijde-Dorp is de parkeergelegenheid BEPERKT doch op de tijdelijke publieksparkings (gratis) is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp.
  U volgt de borden “Parking Publiek”.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 2 (Oostduinkerke). Volg de Toekomstlaan tot aan het nieuwe rondpunt Wulpen. Neem de tweede afslag, richting Oostduinkerke. Volg de Toekomstlaan tot aan de verkeerslichten en sla links (Dorpsstraat/Koksijdesteenweg) af. Neem daarna de vierde afslag links (Burgweg) af.

  3. Met de mobilhome

  U volgt de borden “Parking Mobilhome”.
  De parking mobilhome is gelegen op twee parkings in Koksijde-Dorp.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 3 (Nieuwpoort). Volg de Kinderlaan tot aan het kruispunt Watertoren (verkeerslichten). Links afslaan en de Nieuwpoortsteenweg/Dorpsstraat volgen tot aan het kruispunt Oostduinkerke-Dorp. Vervolgens de Dorpsstraat/Koksijdesteenweg rechtdoor. Twee km verder op de rechterkant bevindt zich één van de twee parkings.

  Voor de tweede parking rij je verder tot aan de verkeerslichten en sla je rechts (Zeelaan) af. Rij drie km verder tot aan het rond punt. Neem daar de vierde afslag. Op 500 meter bevindt zich de tweede parking.

  4. Supportersbussen

  U volgt de borden “Parking Bussen”.
  De parking bussen (gratis) is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 3 (Nieuwpoort). Volg de Kinderlaan tot aan het kruispunt Watertoren (verkeerslichten). Links afslaan en de Nieuwpoortsteenweg/Dorpsstraat volgen tot aan het kruispunt Oostduinkerke-Dorp. Vervolgens de Dorpsstraat/Koksijdesteenweg rechtdoor. 2 Km verder de Galloperstraat links oprijden tot aan het rondpunt Kerkstraat en hierna naar links tot aan de parking bussen.

  5. Parking C

  U volgt de borden “Parking C”
  De parking C – enkel toegankelijk met parkeerkaart Parking C-  is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp met ingang via de Burgweg.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 3 (Nieuwpoort). Volg de Kinderlaan tot aan het kruispunt Watertoren (verkeerslichten). Links afslaan en de Nieuwpoortsteenweg/Dorpsstraat volgen tot aan het kruispunt Oostduinkerke-Dorp. Vervolgens de Dorpsstraat/Koksijdesteenweg rechtdoor. Eén Km verder de Burgweg links oprijden tot aan de parking C.

  6. Parking Z

  U volgt de borden “Parking Z”
  De parking Z – enkel toegankelijk met parkeerkaart Parking Z-  is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp met ingang via de Veurnestraat.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 3 (Nieuwpoort). Volg de Kinderlaan tot aan het kruispunt Watertoren (verkeerslichten). Links afslaan en de Nieuwpoortsteenweg/Dorpsstraat volgen tot aan het kruispunt Oostduinkerke-Dorp. Vervolgens de Dorpsstraat/Koksijdesteenweg/Houtsaegerlaan rechtdoor. Aan de verkeerslichten Koksijde-Dorp links afslaan en vervolgens de Zeelaan, Noordstraat en Veurnestraat volgen tot aan de  toegang van parking Z.

  7. Te voet of met de fiets

  Via ingang:
  - Veurnestraat
  - R.Vandammestraat thv L.Hegerplein
  - R.Vandammestraat thv RP Zeepanne

  Fietsenstallingen zijn voorzien thv van elke toegang.

  8. Parking mindervaliden

  U volgt de borden “Parking Z”
  De parking Z – enkel toegankelijk met parkeerkaart MINDERVALIDEN-  is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp.
  Volg de E40 en neem de AFRIT 3 (Nieuwpoort). Volg de Kinderlaan tot aan het kruispunt Watertoren (verkeerslichten). Links afslaan en de Nieuwpoortsteenweg/Dorpsstraat volgen tot aan het kruispunt Oostduinkerke-Dorp. Vervolgens de Dorpsstraat/Koksijdesteenweg/Houtsaegerlaan rechtdoor. Aan de verkeerslichten Koksijde-Dorp links afslaan en vervolgens de Zeelaan, Noordstraat en Veurnestraat volgen tot aan de  toegang van parking Z.

  9. Parking renners/pers

  U volgt de borden “Parking Renners”

  De parking renners is gelegen op het militair domein te Koksijde-Dorp.

  Volg de E40 en neem de AFRIT 1A (Veurne). Volg de Europalaan tot aan de verkeerslichten. Ga rechtdoor en volg de Sint-Idesbaldusstraat tot aan het rondpunt. Sla vervolgengs de eerste afslag (R. Vandammestraat) af.

  Parkings mobilhomes in Koksijde

  Volgende locaties zijn tijdens het BK beschikbaar voor mobilhomes.

  • Parking Marktplein (Marktplein, 8670 Koksijde)
  • Parking Kerkplein (Kerkplein, 8670 Koksijde)
  • Parking tegenover de Hotelschool (Houtsaegerlaan 23, 8670 Koksijde)

  Contactpersoon en verantwoordelijke

  Sportdienst Koksijde
  0477 37 21 71
  bkcyclocross@koksijde.be
  R. Vandammestraat 100, 8670 Koksijde